اهميت و ضرورت اخلاق
- اخلاق شرط كمال انسان
وجود انسان به گونهاى ضعيف و ناقص آفريده شده است;بهگونهاى است كه بايد خود، ابعاد هستى خود را شكل دهد و به كمك قدرت انديشه و اراده خويش استعدادهاى مختلفش راشكوفا سازد و به كمال لايق خود برسد. بخشى از استعدادها و ابعاد وجود انسان همانا خلقياتى است كه بايد انسان كسب كند.
اخلاق، استعدادى است كه در وجود انسان نهفته است و براىآنكه انسان به كمال لايق خود برسد بايد اين جنبه از وجودش رانيز شكوفا سازد و اين نوع كمال بهواسطه يك سيستم اخلاقىميسور است.
- اخلاق يكى از غايات بعثت
يكى از غايات مهم بعثت كه پيامبر اكرم «صلى الله عليه وآله» آن را بيانفرموده همانا تتميم و تكميل خلقهاى فاضل و صفات اخلاقىاست (انى بعثت لاتمم مكارم الاخلاق).
- اخلاق و سرنوشت اخروى انسان
ملكات، خلقيات و اعمال ما صورتى ملكى دارد كه فانى وموقت است و آن همان ظاهر اعمال است كه در اين جهان تحققمىيابد. حقيقت و وجههاى ملكوتى دارد كه پس از صدور از ماهرگز فانى نمىشود و آن از توابع و لوازم و فرزندان جداناشدنىاعمال و رفتار ماست.
ملكات و خلقيات و اعمال ما از وجههملكوتى و چهره غيبى باقى است و روزى خواهد رسيد كه ما بهآنها واصل خواهيم شد و آنها را با همان وجهه و چهره مشاهده خواهيم كرد و زمينه و موجبات نعيم و لذت يا جحيم و عذابما همين امور خواهند بود.
- رمز تنزل پايبندى به اخلاق در دنيا
علتسستشدن و تنزل تقيدات اخلاقى در جهان امروز رامىتوان در سه عامل عمده جويا شد:
1- استفاده از تلقين و تقليد صرف در القاى امور اخلاقى.
2- عدم وجود توجيهمنطقى و عقلانى براى اخلاق.
3- عدم وجود پايه و اساسمحكم و استوار براى اخلاق كه همان دين مىباشد.
برگرفته شده از: http://www.balagh.net/persian/akhlaq/index.htm
نظرات شما عزیزان: